KOSGEB 2023 Destekleri İçin Gerekenler

KOSGEB Türkiye’nin daha hızlı bir şekilde gelişebilmesi için faaliyet gösteren bir destek kuruluşudur. Devlet tarafından verilen desteklerin genç ve yeni girişimcilere ulaştırılmasını ve bu kişilerin kendi işlerini daha rahat bir şekilde kurabilmelerini sağlamak amacı ile onlara ekonomik destekte bulunan kurumdur. Belirli şartları yerine getiren küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri ile kendi işini kurarak üretim yapmak isteyen girişimciler KOSGEB desteklerinden yararlanabilir. Peki, KOSGEB destekleri için gerekenler nelerdir?

KOSGEB Desteği Almak İçin Neler Yapılmalıdır?

İş hayatına atılmak isteyen girişimciler için KOSGEB her sene belli bir bütçe ayırmaktadır. 2023 yılı için bu bütçe girişimci başına geri dönüşümsüz 50 bin TL’dir. Kendi işini kurarak ekonomiye katılmak isteyen girişimcilerin bu destekten yararlanabilmesi için izlemesi gereken bir takım yollar bulunmaktadır.

KOSGEB Desteği Alma

Bunlardan ilki kişinin KOSGEB veri tabanına ve İŞKUR’a üye olmasıdır. Buralara üye olan kişiler belli bir eğitim programından geçer ve girişimcilik sertifikası alır. Bu girişimcilik kursu 3 gün sürmekte ve kursun sonunda verilen diploma KOSGEB desteği almak için mutlaka gereklidir.

Kimler KOSGEB’ten Destek Alabilir?

KOSGEB’e ve İşkur’a üye olan kişiler girişimcilik diplomasını aldıktan sonra kendilerine bir iş projesi hazırlar. Bu iş projesinde bütün faktörler detaylı olarak yer almak zorundadır. Hazırlanan proje eğer KOSGEB incelemelerinden olumlu not alırsa kişiye 50 bin TL geri dönüşümsüz destek verilir. Ancak her önüne gelen kişi bu destekten yararlanamaz.

Önerilen Bağlantı: İhtiyaç Kredisini Kimler Çekebilir?

KOSGEB desteklerinden yararlanacak olan kişinin Türk vatandaşı olması, 18 yaşını doldurup 34 yaşını doldurmamış olması, kendi üzerine herhangi bir iş yerinin bulunmuyor olması ve kişinin emekli olmamış olması gerekir. Bu şartları taşıyan kişiler KOSGEB desteklerinden yararlanabilir.

KOSGEB Destekleri Nakit Olarak Mı Veriyor?

İş kurmak isteyen girişimciler KOSGEB destekleri için gerekenler yerine getirdiklerinde KOSGEB’ten geri dönüşümsüz hibe alabilirler. Ancak bu hibe kişiye nakit olarak verilmez. Girişimciler kurdukları işte yaptıkları harcamaların faturalarını getirerek Kosgeb’ten bu yardımı alabilirler. KOSGEB destek hibesi içerisinde iş yeri kurulum masrafları, demirbaş malzemelerin alınması ve diğer ihtiyaçların en fazla % 60’ının karşılanması için destek verilir.

Leave a Comment